Ismét kinyitnak a stadionok a Futball Éjszakáján szeptember 4-én
2020-08-25

Színész–Újságíró Rangadó Sényőn, exkluzív BL-kiállítás a Ferencvárosnál, stadiontúra, e-sport verseny az MTK-nál, Unokák–Nagypapák kispályás verseny, Papválogatott–Médiaválogatott gálamérkőzés Szegeden, szurkolói ankét, buborékfoci a III. Kerületnél, stadiontúra, Foot Darts-verseny, Közélet–Művészválogatott gálamérkőzés Győrben. Többek között ilyen és ehhez hasonló programok várják az érdeklődőket a Futball Éjszakáján, amelyet szeptember 4-én rendezünk meg immár a harmadik alkalommal. A labdarúgás ünnepéhez NB I-es, NB II-es, NB III-as és megyei klubok is csatlakoztak.

Országszerte számos helyszínen nyílnak meg ismét a stadionok a Futball Éjszakáján, amelyet szeptember 4-én, pénteken rendeznek meg immár a harmadik alkalommal. A világon egyedülálló kezdeményezéshez NB I-es, NB II-es, NB III-as és megyei bajnokságokban szereplő klubok csatlakoztak, és változatos, színes, izgalmas programokkal várják a szurkolókat. A helyszíneken eltérő a kezdési időpont és a befejezés.

A Futball Éjszakája központi helyszíne ezúttal Sényő lesz, ahol ezúttal is megrendezik a SZÚR-t, vagyis a Színész–Újságíró Rangadót, amely idén ünnepli a 100. évfordulóját. A találkozó 17 órakor kezdődik, és pályára léphet a színészeknél többek között Nemcsák Károly, Rudolf Péter, Eperjes Károly, Straub Dezső, Vecsei H. Miklós, Puskás Peti, Balázs Pali, míg az Újságíróknál Szalóczy Pál, Várkonyi Sándor, Azurák Csaba, Mohay Bence.

A csapatok különleges programokkal készülnek az idei Futball Éjszakáján is, a Ferencvárosnál, a Groupama Arénában exkluzív kiállítással várják a szurkolókat a 25 évvel ezelőtti Bajnokok Ligája-menetelés jubileumából. A különböző emléktárgyak, BL-jegyek mellett megtekinthető lesz többek között Vincze Ottó meze, Knézy Jenő Grasshoppers elleni mérkőzésre készített jegyzetei és számos más relikvia. Az MTK-nál stadiontúrán-, e-sport-, Foot Darts-versenyen, élő focis társasjátékon is részt vehetnek az érdeklődők, az ETO FC Győrnél kispályás utánpótlástornát rendeznek, de lesz stadiontúra, történelemóra, valamint megmérkőzik egymással az ETO öregfiúkcsapata és a Szurkolók csapat, sőt lesz Közélet–Művészválogatott gálamérkőzés és ETO Akadémia–Gyirmót FC Győr II felkészülési mérkőzés, a szurkolók pedig összemérhetik a tudásukat a játékosokkal teqballban.

Szegeden 11-es rúgó verseny és stadiontúra is lesz, valamint Unokák–Nagypapák kispályás verseny, amelyet a Szeged-Csanád Grosics Akadémia B–Kiskundorozsma mérkőzés követ. Zárásként pedig gálamérkőzést rendeznek, amelyen a Papválogatott és a Médiaválogatott csap össze. A III. Kerületnél szurkolói ankétot és stadiontúrát is tartanak, de az érdeklődők 11-es rúgó versenyen, buborékfociban, teqballban is kipróbálhatják magukat, valamint testközelből tapasztalhatják meg, milyen Coerver-módszer.

A szurkolók sok helyszínen a stadionok kulisszái mögé is betekinthetnek, megnézhetőek lesznek az öltözők, a rehabilitációs helyiség, a fitneszterem vagy akár a VIP-szektor. A futballszeretők sportfoglalkozásokon vehetnek részt, így kortól függetlenül lehetőségük nyílik arra, hogy különböző képzéseken (kapusedzés, technikai képzés, szabadrúgás gyakorlás) vagy bemutató edzéseken éljék át az élsportolók mindennapi feladatait.

Esetenként a drukkerek összemérhetik tudásukat dekázásban, fejelgetésben, X-box-, teqball- vagy tengó-parti keretében a profi játékosokkal. Bizonyos helyszíneken utánpótlástornákat és/vagy felnőtt kispályás kupákat is terveznek a klubok, s több helyszínen is villanyfényes gálamérkőzéssel zárul a program.

Az idei évben sok nehézséggel kellett szembenézni egész világon végigsöprő koronavírus miatt, szerencsére Magyarországon jelenleg kedvező a helyzet. A Futball Éjszakája szervezőbizottsága a Magyar Labdarúgó-szövetséggel folyamatosan tartja a kapcsolatot, így a szeptember 4-i eseményig is lehetnek még szigorítások, amelyek befolyásolhatják a rendezvényt.

A “Futball Éjszakája” programjai részben előzetes regisztrációhoz kötöttek, amit az érdeklődők a www.futballejszakaja.hu oldalon tehetnek meg, a többi program korlátozás nélkül látogatható. A rendezvény belépődíja gyermekek számára 100, míg a felnőttek részére 500 forint. A karszalag az első kiválasztott stadionnál váltható meg, s az ott átvett karpereccel az összes helyszín meglátogatható. A sportfelszerelésről a látogatóknak maguknak kell gondoskodniuk.

A Szervező Bizottságról:

  • Nemcsák Károly – A Magyar Színészválogatott vezetője és játékosa.
  • Borsi László – A Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott vezetője és játékosa.
  • Krizán Sándor – Ifjúsági U-18-as Eb-győztes (1984, Moszkva); volt NB1-es, NB2-es futballista. Futball szakmai vezető, projektmenedzser (pl. futsal edzés Dárdai Pállal), labdarúgó szakkönyvek készítője.
  • Lantos Zsolt – Sportújságíró. A Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott játékosa.
  • Borsi Dávid – Aktív futsaljátékos.

Szakmai partnerünk a Magyar Labdarúgó-szövetség

Szeptember 4-én Futball Éjszakája
Budapest, 2020. augusztus 17. – NB I-es, NB II-es, NB III-as és megyei bajnokságokban szereplő futballklubok is megnyitják kapuikat 2020. szeptember 4-én, pénteken, a Futball Éjszakáján. Idén immár a harmadik alkalommal rendezik meg a labdarúgás ünnepét, az érdeklődők többek között sportfoglalkozásokon vehetnek részt, bejárhatják kedvenc csapatuk stadionját, vagy akár összemérhetik tudásukat játékos feladatok során a […]
Az ETO FC Győr rövid története
A kezdetek A klubot 1904-ben alapították Győri Vagyongyár ETO néven. Első alkalommal az 1907–1908-as idényben indult hivatalos bajnokságban, méghozzá a Vidéki bajnokság Nyugati kerületében. A csapat az első hét évben ötször az első, kétszer a második helyen végzett. A következő években is jól szerepelt az együttes, ám egészen 1937-ig várni kellett, míg a győriek feljutottak […]
A Zalaegerszegi TE rövid története
A kezdetek A Zalaegerszegi Torna Egyletet 1920-ban alapították. A csapat színe a kezdetekben fekete-fehér volt, majd zöld-fehér. Jelenlegi, kék-fehér összeállítását az 1950-es évektől használja. Az együttes a kezdetekben a harmadosztályban szerepelt, ahol 1931-ben második helyen végzett. Egy évvel később a dobogó legalsó fokára állhattak fel a zalaegerszegi futballisták, majd 1934-ben megszületett az első bajnoki cím. […]
A Paksi FC rövid története
A kezdetek Bár a paksi labdarúgásról már 1912-ből maradtak fenn írásos emlékek, a Paksi Kinizsi Sportkör 1952. november 28-án alakult meg. A csapat 1953-ban megnyerte a negyedosztályt, és feljutott a harmadik vonalba. Ezt követően a megye I-ben több alkalommal is ezüst-, illetve bronzérmet szerzett. A paksiak 1971-ben megnyerték a megye I-et, és feljutottak az NB […]
Még több hír

Iratkozz fel, hogy értesíthessünk ha regisztrálhatsz a programokra

    Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot