Szeptember 4-én Futball Éjszakája
2020-08-17

Budapest, 2020. augusztus 17. – NB I-es, NB II-es, NB III-as és megyei bajnokságokban szereplő futballklubok is megnyitják kapuikat 2020. szeptember 4-én, pénteken, a Futball Éjszakáján. Idén immár a harmadik alkalommal rendezik meg a labdarúgás ünnepét, az érdeklődők többek között sportfoglalkozásokon vehetnek részt, bejárhatják kedvenc csapatuk stadionját, vagy akár összemérhetik tudásukat játékos feladatok során a klub futballistáival.

Országszerte számos helyszínen rendezik meg immár a harmadik alkalommal a Futball Éjszakáját 2020. szeptember 4-én. A világon egyedülálló rendezvényt a Múzeumok Éjszakája és a Színházak Éjszakája mintájára hívták életre, először 2018 szeptemberében. Az első Futball Éjszakáján 24 helyszínen csaknem 250 program várta a labdarúgás szerelmeseit, egy évvel később pedig már 40 klub vett részt a nagyszabású rendezvényen, és az érdeklődők több mint 400 program közül választhattak. Az első két évben összesen 35 ezren látogattak ki a helyszínekre.

A Szervező Bizottság a Magyar Labdarúgó-szövetség szakmai partnerségével a hazai labdarúgó egyesületek és a labdarúgás népszerűsítését tűzte ki az országos rendezvény céljául, amelyen a helyi programokat – a két említett, népszerű esemény mintájára – minden esetben a résztvevő klubok alakítják ki.

Bár az idei év sajnálatos módon rendhagyó az egész világon végigsöprő koronavírus miatt, szerencsére Magyarországon kedvező a helyzet, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az előző idény NB I-es bajnokságát és a Magyar Kupa küzdelmeit is be lehetett fejezni, ráadásul szurkolók előtt – sőt már az új szezon is kezdetét vette az egész országban, az alsóbb osztályokat is beleértve. Ennek örömére a Szervező Bizottság azt a döntést hozta, hogy idén is megrendezi a Futball Éjszakáját.

A harmadik Futball Éjszakáján is lesz SZÚR, azaz a Színész–Újságíró Rangadó, amelynek ezúttal Sényő ad otthont. Az immár százéves múlttal rendelkező találkozón ezúttal is ott lesz a színészeknél többek között Nemcsák Károly, Rudolf Péter, Eperjes Károly, Straub Dezső, Vecsei H. Miklós, Puskás Peti, Balázs Pali, míg az Újságíróknál Szalóczy Pál, Várkonyi Sándor, Azurák Csaba, Mohay Bence.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a csapatok ezúttal is remek programokkal várják a szurkolókat, amelyekre augusztus 24-től lehet regisztrálni. A szurkolók például betekinthetnek a stadionok kulisszái mögé, megnézhetik az öltözőket, a fitnesztermet, a VIP-szektort, klubtörténeti kiállítást, találkozhatnak a csapatok ikonjaival, játékosaival, valamint számos sportfoglalkozáson, edzésen vehetnek részt, de összemérhetik tudásukat dekázásban, fejelgetésben, X-box-, teqball- vagy tengópartiban is a profi futballistákkal, ráadásul számos edzőmérkőzés vagy gálameccs is megtekinthető lesz a helyszíneken.

A rendezvény belépődíja gyermekek számára 100, míg a felnőtteknek 500 forint. A karszalag az első kiválasztott stadionnál váltható meg, s az ott átvett karszalaggal az összes helyszín meglátogatható. A sportfelszerelésről a látogatóknak maguknak kell gondoskodniuk.

A Szervező Bizottságról:

  • Nemcsák Károly – A Magyar Színészválogatott vezetője és játékosa.
  • Borsi László – A Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott vezetője és játékosa.
  • Krizán Sándor – Ifjúsági U-18-as Eb-győztes (1984, Moszkva); volt NB1-es, NB2-es futballista. Futball szakmai vezető, projektmenedzser (pl. futsal edzés Dárdai Pállal), labdarúgó szakkönyvek készítője.
  • Lantos Zsolt – Sportújságíró. A Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott játékosa.
  • Borsi Dávid – Aktív futsaljátékos.
Ismét kinyitnak a stadionok a Futball Éjszakáján szeptember 4-én
Színész–Újságíró Rangadó Sényőn, exkluzív BL-kiállítás a Ferencvárosnál, stadiontúra, e-sport verseny az MTK-nál, Unokák–Nagypapák kispályás verseny, Papválogatott–Médiaválogatott gálamérkőzés Szegeden, szurkolói ankét, buborékfoci a III. Kerületnél, stadiontúra, Foot Darts-verseny, Közélet–Művészválogatott gálamérkőzés Győrben. Többek között ilyen és ehhez hasonló programok várják az érdeklődőket a Futball Éjszakáján, amelyet szeptember 4-én rendezünk meg immár a harmadik alkalommal. A labdarúgás ünnepéhez […]
Az ETO FC Győr rövid története
A kezdetek A klubot 1904-ben alapították Győri Vagyongyár ETO néven. Első alkalommal az 1907–1908-as idényben indult hivatalos bajnokságban, méghozzá a Vidéki bajnokság Nyugati kerületében. A csapat az első hét évben ötször az első, kétszer a második helyen végzett. A következő években is jól szerepelt az együttes, ám egészen 1937-ig várni kellett, míg a győriek feljutottak […]
A Zalaegerszegi TE rövid története
A kezdetek A Zalaegerszegi Torna Egyletet 1920-ban alapították. A csapat színe a kezdetekben fekete-fehér volt, majd zöld-fehér. Jelenlegi, kék-fehér összeállítását az 1950-es évektől használja. Az együttes a kezdetekben a harmadosztályban szerepelt, ahol 1931-ben második helyen végzett. Egy évvel később a dobogó legalsó fokára állhattak fel a zalaegerszegi futballisták, majd 1934-ben megszületett az első bajnoki cím. […]
A Paksi FC rövid története
A kezdetek Bár a paksi labdarúgásról már 1912-ből maradtak fenn írásos emlékek, a Paksi Kinizsi Sportkör 1952. november 28-án alakult meg. A csapat 1953-ban megnyerte a negyedosztályt, és feljutott a harmadik vonalba. Ezt követően a megye I-ben több alkalommal is ezüst-, illetve bronzérmet szerzett. A paksiak 1971-ben megnyerték a megye I-et, és feljutottak az NB […]
Még több hír

Iratkozz fel, hogy értesíthessünk ha regisztrálhatsz a programokra

    Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot