A Mezőkövesd Zsóry FC rövid története
2019-07-29

A kezdetek

A klubot 1975 január 31-én alapították, a Mezőkövesd Zsóry FC jelenleg az NB I-ben szerepel.

A megalakulást követő első két évben a járási bajnokságban szerepelt, amelyet meg is nyert. Az osztályozókon azonban nem sikerült kiharcolni a feljebb jutást – egészen az 1977–1978-as idényig.

Az MMSE labdarúgói a következő évet már a megyei I-ben kezdhették el az akkor elkészült, vadonatúj sporttelepen, amely azóta is a klub otthona.

Felfelé az úton

A megyei első osztályban zömmel a középmezőnyben végeztek a kövesdiek, az 1990-es években azonban már sorozatban jöttek a dobogós helyezések is, míg az 1995–1996-os szezonban sikerült az első helyen végezni.

A felnőtt csapat 1996–2006 között az NB III-ban szerepelt, leszámítva a 2000–2001-es idényt, amikor a Mátra csoportból való kiesés miatt kiesett a megyei I-be. Sokáig azonban nem kellett bosszankodni, rögtön bajnoki címet nyertek a mezőkövesdiek, és egyből visszajutottak a harmadosztályba.

Az együttes az 1996–1997-es idényben újoncként ötödik helyen végzett a Tisza csoportban, de volt esélye arra is, hogy feljebb lépjen az NB II-be vagy NB I/B-be. A 2001-es visszatérés után rendre az NB III élmezőnyében végzett a csapat, többször is a második, harmadik helyen zárt.

Bár a gárda a 2006–2007-es idényben bronzérmet nyert, lehetőséget kapott arra, hogy a következő szezonban az NB II-ben szerepeljen. Ugyan az első évben búcsúzott a másodosztályból, de egy évvel később megnyerte az NB III Mátra csoportját, s ismét feljutott.

Először az NB I-ben

A Mezőkövesd 2009-től kezdve az NB II Keleti csoportjában két ötödik, egy második és egy első helyet szerzett. Ez utóbbi azt jelentette, hogy a 2013–2014-es idényben, története során először az NB I-ben szerepelhetett.

Ez idő alatt nem csupán szakmai téren lépett előre a klub, hanem infrastruktúrában is: először műfüves pályák, majd 600 ülőhelyes lelátó épült a sporttelepen, az NB I-re pedig megépült a 4000 fős stadion is. Eközben az utánpótlás részére az egykori Tűzoltó pályán alakítottak ki edzőcentrumot, egy-egy nagy füves és műfüves pályával.

Az első NB I-es idény kieséssel végződött, a csapat 24 ponttal a 15. helyen zárt.

Az együttes a 2014–2015-ös szezonban, az immár egy csoportos, 16 csapatos NB II-ben negyedik lett. A következő idényben viszont a 2. helyen zárt a Mezőkövesd, így azóta újra az élvonalban szerepel. A legutóbbi kiírásban nagyszerűen szerepeltek a mezőkövesdiek, történetük legjobb NB I-es eredményét érték el: a 6. helyen végeztek.

A csapatról bővebb információt IDE kattintva találhatsz, a klub Facebook oldalát IDE kattintva érheted el.

Ismét kinyitnak a stadionok a Futball Éjszakáján szeptember 4-én
Színész–Újságíró Rangadó Sényőn, exkluzív BL-kiállítás a Ferencvárosnál, stadiontúra, e-sport verseny az MTK-nál, Unokák–Nagypapák kispályás verseny, Papválogatott–Médiaválogatott gálamérkőzés Szegeden, szurkolói ankét, buborékfoci a III. Kerületnél, stadiontúra, Foot Darts-verseny, Közélet–Művészválogatott gálamérkőzés Győrben. Többek között ilyen és ehhez hasonló programok várják az érdeklődőket a Futball Éjszakáján, amelyet szeptember 4-én rendezünk meg immár a harmadik alkalommal. A labdarúgás ünnepéhez […]
Szeptember 4-én Futball Éjszakája
Budapest, 2020. augusztus 17. – NB I-es, NB II-es, NB III-as és megyei bajnokságokban szereplő futballklubok is megnyitják kapuikat 2020. szeptember 4-én, pénteken, a Futball Éjszakáján. Idén immár a harmadik alkalommal rendezik meg a labdarúgás ünnepét, az érdeklődők többek között sportfoglalkozásokon vehetnek részt, bejárhatják kedvenc csapatuk stadionját, vagy akár összemérhetik tudásukat játékos feladatok során a […]
Az ETO FC Győr rövid története
A kezdetek A klubot 1904-ben alapították Győri Vagyongyár ETO néven. Első alkalommal az 1907–1908-as idényben indult hivatalos bajnokságban, méghozzá a Vidéki bajnokság Nyugati kerületében. A csapat az első hét évben ötször az első, kétszer a második helyen végzett. A következő években is jól szerepelt az együttes, ám egészen 1937-ig várni kellett, míg a győriek feljutottak […]
A Zalaegerszegi TE rövid története
A kezdetek A Zalaegerszegi Torna Egyletet 1920-ban alapították. A csapat színe a kezdetekben fekete-fehér volt, majd zöld-fehér. Jelenlegi, kék-fehér összeállítását az 1950-es évektől használja. Az együttes a kezdetekben a harmadosztályban szerepelt, ahol 1931-ben második helyen végzett. Egy évvel később a dobogó legalsó fokára állhattak fel a zalaegerszegi futballisták, majd 1934-ben megszületett az első bajnoki cím. […]
Még több hír

Iratkozz fel, hogy értesíthessünk ha regisztrálhatsz a programokra

    Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot