Elkezdődött a Futball Éjszakája, egész nap pattog a labda az ország 24 helyszínén
2018-09-07

A Ferencvárosi Torna Club stadion- és múzeumlátogatásával elkezdődött A Futball Éjszakája, amelyhez az országban összesen 24 klub csatlakozott. Az érdeklődők megtekinthetik a létesítményeket, sportfoglalkozásokon, kerekasztal beszélgetéseken vehetnek rész, több helyszínen gálamérkőzés és koncert is lesz.

A rendezvény előtti napokban több Megye I-es és Megye II-es csapat  is csatlakozott A Futball Éjszakájához, így összesen 24 helyszínen nyílnak meg a stadionok szeptember 7-én. Az egész világon egyedülálló kezdeményezéshez alapvetően NB I-es és NB II-es klubok csatlakoztak, de több, nagy múlttal rendelkező, alacsonyabb osztályú alakulatnál is lesznek foglalkozások. Az országos rendezvényen a helyi eseményeket a résztvevő klubok alakítják, így helyszínenként eltérő a kezdési időpont és a befejezés, illetve a programok is különbözőek. A Futball Éjszakája központi helyszíne az MTK Budapest pályája, az Új Hidegkuti Nándor Stadion lesz, ahol 18 órakor az MTK-FTC öregfiúk meccset nézhetik meg az érdeklődők, utána pedig 20 órakor következik a 98 éves múltra visszatekintő SZÚR, azaz Színész-Újságíró Rangadó, amelyen a színészeknél pályára lép többek között Nemcsák Károly (csapatvezető), Eperjes Károly, Straub Dezső, Rudolf Péter, Puskás Péter, Balázs Pali, Keresztes Ildikó, Polyák Lilla, az újságíróknál Borsi László (csapatvezető), Istenes Bence, Istenes László, Szalóczy Pál, Azurák Csaba, Lipcsei Betta, Demcsák Zsuzsa.

Az ország többi helyszínén az érdeklődők a stadionok kulisszái mögé is betekinthetnek, így az öltözőkbe, a rehabilitációs helységbe, a fitneszterembe vagy akár a VIP szektorba is. Némelyik csapat klubtörténeti kiállítással, kerekasztal beszélgetésekkel készül, amelyeken például jelenlegi labdarúgóknak, a klubok ikonjainak, fizioterapeutájának, táplálkozási-, erőnléti-, mentálhigiéniai tanácsadójának vagy labdarúgó menedzserének tehetnek fel kérdéseket.

A futballszeretők sportfoglalkozásokon vehetnek részt, így a szurkolóknak kortól függetlenül lehetőségük nyílik arra, hogy például különböző képzéseken (kapusedzés, technikai képzés, szabadrúgás gyakorlás) vagy bemutató edzéseken éljék át az élsportolók mindennapi feladatait.

Esetenként a drukkerek összemérhetik tudásukat dekázásban, fejelgetésben, X-box-, teqball- vagy tengó-parti keretében a profi játékosokkal. Bizonyos helyszíneken utánpótlástornákat és/vagy felnőtt kispályás kupákat is terveznek a klubok, s a legtöbb helyszínen villanyfényes gálamérkőzéssel zárul a program.

A “Futball Éjszakája” programjai részben előzetes regisztrációhoz kötöttek, amit az érdeklődők a www.futballejszakaja.hu oldalon tehetnek meg, a többi program korlátozás nélkül látogatható. A rendezvény belépődíja gyermekek számára 100, míg a felnőttek részére 500 forint. A karszalag az első kiválasztott stadionnál váltható meg, s az ott átvett karpereccel az összes helyszín meglátogatható. A sportfelszerelésről a látogatóknak maguknak kell gondoskodniuk.

A Szervező Bizottságról:

  • Nemcsák Károly – A Magyar Színészválogatott vezetője és játékosa.
  • Borsi László – A Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott vezetője és játékosa.
  • Krizán Sándor – Ifjúsági U-18-as Eb-győztes (1984, Moszkva), volt NB1-es, NB2-es futballista. Futball szakmai vezető, projektmenedzser (pl. futsaledzés Dárdai Pállal), labdarúgó szakkönyvek készítője.
  • Forgács István – A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének elnökségi tagja. Társasági labdarúgó-, footgolf- és lábtenisz tornák szervezője.
  • Lantos Zsolt – Sportújságíró. A Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott játékosa.
  • Borsi Dávid – Aktív futsaljátékos.

Kiemelt főtámogatónk a Szerencsejáték Zrt.

Főtámogatóink: E.ON Hungária Zrt.; Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.; Porsche Hungária Kft., Exerlights, Football Factor

Szakmai partnerünk a Magyar Labdarúgó Szövetség

Együttműködő partnerünk a Hivatásos Labdarúgók Szervezete

 

Ismét kinyitnak a stadionok a Futball Éjszakáján szeptember 4-én
Színész–Újságíró Rangadó Sényőn, exkluzív BL-kiállítás a Ferencvárosnál, stadiontúra, e-sport verseny az MTK-nál, Unokák–Nagypapák kispályás verseny, Papválogatott–Médiaválogatott gálamérkőzés Szegeden, szurkolói ankét, buborékfoci a III. Kerületnél, stadiontúra, Foot Darts-verseny, Közélet–Művészválogatott gálamérkőzés Győrben. Többek között ilyen és ehhez hasonló programok várják az érdeklődőket a Futball Éjszakáján, amelyet szeptember 4-én rendezünk meg immár a harmadik alkalommal. A labdarúgás ünnepéhez […]
Szeptember 4-én Futball Éjszakája
Budapest, 2020. augusztus 17. – NB I-es, NB II-es, NB III-as és megyei bajnokságokban szereplő futballklubok is megnyitják kapuikat 2020. szeptember 4-én, pénteken, a Futball Éjszakáján. Idén immár a harmadik alkalommal rendezik meg a labdarúgás ünnepét, az érdeklődők többek között sportfoglalkozásokon vehetnek részt, bejárhatják kedvenc csapatuk stadionját, vagy akár összemérhetik tudásukat játékos feladatok során a […]
Az ETO FC Győr rövid története
A kezdetek A klubot 1904-ben alapították Győri Vagyongyár ETO néven. Első alkalommal az 1907–1908-as idényben indult hivatalos bajnokságban, méghozzá a Vidéki bajnokság Nyugati kerületében. A csapat az első hét évben ötször az első, kétszer a második helyen végzett. A következő években is jól szerepelt az együttes, ám egészen 1937-ig várni kellett, míg a győriek feljutottak […]
A Zalaegerszegi TE rövid története
A kezdetek A Zalaegerszegi Torna Egyletet 1920-ban alapították. A csapat színe a kezdetekben fekete-fehér volt, majd zöld-fehér. Jelenlegi, kék-fehér összeállítását az 1950-es évektől használja. Az együttes a kezdetekben a harmadosztályban szerepelt, ahol 1931-ben második helyen végzett. Egy évvel később a dobogó legalsó fokára állhattak fel a zalaegerszegi futballisták, majd 1934-ben megszületett az első bajnoki cím. […]
Még több hír

Iratkozz fel, hogy értesíthessünk ha regisztrálhatsz a programokra

    Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot